Annons

Elna Jolom Årets Företagare

Glaskonstnären Elna Jolom är Årets företagare i Tomelilla 2013.
Tomelilla • Publicerad 15 mars 2014
Elna Jolom är Årets företagare 2013. Till vänster om henne de andra nominerade: Christer Browall, Michelsens, och Arne och Gunnar Eriksson, Erikssons åkeri.
Elna Jolom är Årets företagare 2013. Till vänster om henne de andra nominerade: Christer Browall, Michelsens, och Arne och Gunnar Eriksson, Erikssons åkeri.Foto: 

Det fanns tre nominerade till Årets Företagare i Tomelilla 2013: Arne och Gunnar Eriksson på Erikssons Åkeri, Christer Browall på Michelsens bil, och glaskonstnären Elna Jolom.

Och det var Elna Jolom som blev den som fick ta emot utmärkelsen vid Företagarnas årsmöte på golfklubben i torsdags.

Annons

I motiveringen skriver Företagarna bland annat att Elna Jolom är "svenskt konstglas okrönta drottning" och att hon skapar konst "som utmanar och lockar, som får ögat att vila och förundras".

För bygdens skull

Och samtidigt pekar man i motiveringen på entreprenörsegenskaperna: hon är "målmedveten, rakryggad, egensinnig och stenhårt arbetsam".

Själv säger Elna Jolom till YA:

- Vi är ett litet företag rent ekonomiskt – men vi genererar ändå massor till bygden. Och jag har lagt ner massor med timmar genom åren på ideellt arbete för vår bygd – det känns bra att det belönas.

Taner Caliskan
Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons