Annons

En magisk kväll i en fullsatt Tryde kyrka

Tomelilla • Publicerad 13 oktober 2010
Under några av de låtar Sanna Nielsen sjöng fanns en kör med elever från Kastanjeskolans musikprofilklasser. Eleverna gjorde också ett par nummer utan Sanna Nielsens hjälp. Hon passade då på att byta klänning. Bild: Sprisse Nilsson
Under några av de låtar Sanna Nielsen sjöng fanns en kör med elever från Kastanjeskolans musikprofilklasser. Eleverna gjorde också ett par nummer utan Sanna Nielsens hjälp. Hon passade då på att byta klänning. Bild: Sprisse NilssonFoto: 
Under några av de låtar Sanna Nielsen sjöng fanns en kör med elever från Kastanjeskolans musikprofilklasser. Eleverna gjorde också ett par nummer utan Sanna Nielsens hjälp. Hon passade då på att byta klänning.
Under några av de låtar Sanna Nielsen sjöng fanns en kör med elever från Kastanjeskolans musikprofilklasser. Eleverna gjorde också ett par nummer utan Sanna Nielsens hjälp. Hon passade då på att byta klänning.Foto: 
Joakim Ramsell ackompanjerar Sanna Nielsen på den höstturné som i går hade premiär i Tryde kyrka. Bild: Sprisse Nilsson
Joakim Ramsell ackompanjerar Sanna Nielsen på den höstturné som i går hade premiär i Tryde kyrka. Bild: Sprisse NilssonFoto: 

ººAtt rätt ljussättning kan göra sådan skillnad. Tryde kyrka har nog aldrig varit vackrare och mer inbjudande än under gårdagens premiärkonsert med Sanna Nielsen som blev kronan på verket när hon gjorde entré.

Publiken började köa långt innan föreställningens början. Och den ringlade sig längs med kyrkogårdsmuren innan portarna öppnades. De 400 biljetterna var slutsålda redan för två veckor sedan.

Annons

Kyrkan fylldes snabbt och några extra stolar fick plockas in.

När ljuset tonas ned och Presners Requin for my friend fyller kyrkrummet kan man höra en knappnål falla. Då är Kastanjeskolans elever på plats bakom skärmar framme vid altaret och publiken väntar spänt på Sanna Nielsens entré. Hon är otroligt populär, med all rätt.

– Det här är fantastiskt kul, säger hon. Att få sjunga med de här ungdomarna är en sån glädje. Jag tycker om att engagera körer det kan entusiasmera en hel ort. Och det är viktigt för sammanhållningen. Det var så här jag började. Först i barnkör sedan i vuxenkör, berättar hon minuterna innan hon ska ut på scen.

Då sitter redan gitarristen Joakim Ramsell där och spelar.

– Hej allesammans, inleder hon och sträcker ut armarna mot publiken. Vad härligt det är att ha premiären i en sån här fantastisk kyrka. Jag har längtat så efter den här dagen och att få bjuda er på en repertoar av mina absoluta favoriter.

Hon tar publiken med storm. Den är lite avvaktande i början, men inte länge.

Hon sjunger så håret reser sig på armarna. Och Kastanjeskolans elever, vilka talanger! Flera av dem sbjuder solo. Josefine Stridh, Jennie Göransson och Viktoria Persson bjöd på Marvin Gayes Aint no mountain high enough.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons