Extraanslag till vård och omsorg

Vård- och omsorgsförvaltningen i Tomelilla kommun får ett extra anslag i år på drygt tre miljoner kronor för att täcka kostnader för omorganisationen samt för ökande kostnader för tekniska hjälpmedel.
Tomelilla • Publicerad 3 september 2002

Det beslutade kommunfullmäktige i måndags kväll. Nu är ändå allting inte frid och fröjd. Den kommunala vården riskerar ändå att gå med ett underskott på drygt fyra miljoner kronor. Det framgick av presentationen av delårsbokslutet efter årets första sju månader. Under debatten om kommunens ekonomi sade kommunalrådet John Johansson att han nästa år hoppades få balans i vård och omsorgens budget. Gun Nilsson (s) hävdade dock att de borgerligas budget vilar på en bräcklig grund, särskilt om det blir regimskifte vid valet och statsbidragen minskar, varnade Gun Nilsson. Hon gjorde ett snabbt överslag och konstaterade att Tomelilla kommun i värsta fall kan ha 12,5 miljoner kronor mindre nästa år att röra sig med. Vad ska de pengarna plockas från? undrade Gun Nilsson. - Tillväxt, svarade John Johansson. Ett argument som inte Gun Nilsson köpte.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.