Annons

Familjefejd, Tina Turner och ute blivet julbord

Grabbarna från Vägverket i Simrishamn laddar med buffé. Andra har begett sig direkt till banorna. Det är fredags-kväll och på Suxxesshallen stiger stämningen.
Tomelilla • Publicerad 21 maj 2005
Personalen på Vägverket produktion i Simrishamn fick inget julbord. Nu får de en personalfest i bowlinghallen i stället. Mycket prestige står på spel, men innan dess gör de en attack mot buffén.
Personalen på Vägverket produktion i Simrishamn fick inget julbord. Nu får de en personalfest i bowlinghallen i stället. Mycket prestige står på spel, men innan dess gör de en attack mot buffén.Foto: 
Kvällen ackompanjeras av Tina Turner som syns från tv-skärmar runt om hela hallen.
Kvällen ackompanjeras av Tina Turner som syns från tv-skärmar runt om hela hallen.Foto: 
Sandra Sjögren, nio år, koncentrerar sin inför sin nästa omgång. Hon ta familjefejden på stort allvar och leder över mamma. Bild: Bass Nilsson
Sandra Sjögren, nio år, koncentrerar sin inför sin nästa omgång. Hon ta familjefejden på stort allvar och leder över mamma. Bild: Bass NilssonFoto: 
Det gäller att ha den rätta tekniken i utkastet. Calle Broman har finslipat formen inför matchen mot flickvännen och kompisar.
Det gäller att ha den rätta tekniken i utkastet. Calle Broman har finslipat formen inför matchen mot flickvännen och kompisar.Foto: 

Från en storbildsskärm och sex mindre tv-skärmar pumpas musikvideor med Tina Turner. Lamporna blinkar i olika färger och 24 resultattavlor håller koll på ställningen i matcherna som redan har påbörjats på de tolv banorna.

Carola Andersson och Robert Jansson från Ystad skippade maten där här gången.

Annons

– Det är kul att komma hit och bowla. Det är spännande att se vem som vinner och det blir alltid tävling när man väl börjar spela, säger Carola Andersson. På banan intill pågår en familjefejd. Sandra Sjögren från Sjöbo, nio år, spelar med sin mamma och pappa. Det går bra för henne. De mindre spelarna kan få lite tekniskt handikapp. Det går att fälla upp skydd längs med kanterna så att klotet inte går ner i rännan.

– Det går bra i kväll och jag slår morsan i alla fall, säger Sandra Sjögren efter att hon fått i väg klotet.

Det blev ingen strike, men hon ligger bra till. Pappa Kenneth Sjögren tar tag i sitt klot och kliver fram till banan. Han tar sats och släpper klotet. Det rullar några meter med god fart och hamnar sen i rännan.

– Aj då. Jag blev lite nervös, säger han och laddar för sitt andra försök. Den här gången får han ner sju av de tio käglorna.

– Det är trevlig atmosfär här. Och man kan spela både mot sig själv genom att försöka förbättra sitt resultat hela tiden och så tävlar man förstås mot de andra också, säger Kenneth Sjögren.

Vägverket produktions personal har tagit sig till Suxxesshallen för att ta igen ett uteblivet julbord. Det är mycket prestige som står på spel och frågan vem som vinner får ett samstämmigt svar från de elva runt bordet:

– Jag!

Efter buffén och eventuellt en öl för att lugna nerverna ska de ta sig an spelet.

– Vi gör det här som en liten personalfest och det är trevligt att åka till något lokalt ställe, säger Jan- Erik Nilsson som är platschef på Vägverket Produktion i Simrishamn.

Nu under sommarhalvåret är det lite lugnare tempo i hallen.

Annons

– Mest tryck är det från oktober till mars, säger ägaren Hans Gjöderum. Tina Turner sjunger vidare på sin välkända repertoar.

Grabbarna från Vägverket börjar snöra på sig bowlingskorna och nu ska det avgöras vem av dem som kan gå och nynna på Tina Turners Simply the best på jobbet nästa arbetsdag.

Carl Johan Engvall

0411-55 78 61

c-j.engvall@allehandasyd.se

Tomelilla
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons