Annons

Fängelsedom för nätbedragare

En 26-årig Tomelillabo döms till tre månaders fängelse för ett omfattande Blocket-bedrägeri, samt för narkotikabrott.
Tomelilla • Publicerad 12 mars 2014
Foto: 

YA berättade för några dagar sedan om en Tomelillabo som åtalas för nätbedrägerier i höstas. Nu har en annan Tomelillabo dömts till fängelse för liknande men mer omfattande brottslighet under 2012 och 2013.

Det var från slutet av 2012 fram till sensommaren 2013 som 26-åringen annonserade om varor och biljetter på annonssajten Blocket.

Annons

Tomelillabon fick enligt domen 26 personer att betala in pengar på hans eller hans sambos konto.

Några varor levererades aldrig till kunderna, som företrädesvis finns i mellersta och norra Sverige.

Totalt har 26-åringen enligt domen lurat till sig drygt 56 000 kronor, och han döms att betala ersättning till de drabbade – som lägst 400 kronor, som mest 4500 kronor. Han har i förhör erkänt bedrägerierna.

Domen omfattar också narkotikabrott både genom innehav och eget bruk – vid ett tillfälle förra sommaren hittades 3,14 gram cannabisharts i hans hem, och urinprov visade på spår av cannabis.

Mannen har ett flertal tidigare domar i bagaget för bland annat bedrägerier, ringa narkotikabrott och narkotikasmuggling.

Vid den senaste domen blev påföljden skyddstillsyn och en särskild behandlingsplan.

Men missbruket fortsatte trots övervakning, och tingsrätten dömer nu Tomelillabon till tre månaders fängelse.

Maria Sällberg
Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons