Annons

Förskolans dag firades med cirkus

Tomelilla • Publicerad 19 maj 2005
Eleverna från Byavångskolan uppträdde för förskolebarnen i stadsparken. Med sång, akrobatik och jonglering. bild:oskar kroon
Eleverna från Byavångskolan uppträdde för förskolebarnen i stadsparken. Med sång, akrobatik och jonglering. bild:oskar kroonFoto: 

Det blev cirkus när förskolans dag firades i Tome-lilla stadspark på torsdagen. Och alla var där.

" Ja, alla Tomelillas förskolor är inbjudna, säger Lena Mårtensson, arbetslagsledare och för-skolelärare på Lärkans förskola.

Annons

Det var Lärkans tur att anordna förskolans dag i år och det gjorde man med framträdanden av Byavångsskolans musikklass.

Scenen i stadsparken fylldes med akrobaterna Aroma, The Lamborghini diabolos, Byabarnen singers och den store Adamo som cyklade på en halv cykel. Och så blev det sång.

Sluttningen ner mot scenen var full av förskolebarn. Det jublades och klappades händer i solen. Och är barnen nöjda så är lärarna nöjda.

" Och vi har ju tur med vädret, säger Lena Mårtensson. Början av veckan har ju varit regnig och i morgon ska det tydligen bli sämre igen. Så vi verkar ha klämt in det perfekt.

Efter föreställningen fick Lärkans förskola saft och bullar. Det är ju inte heller fel.

Oskar Kroon

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons