Fortsatta klagomål på Samres

Ännu drygt tre månader efter omläggningen är det klagomål på nya färdtjänstbokaren Samres. - Det är fortfarande ett missnöje, säger biståndshandläggaren Lisbeth Carlsson i Tomelilla. Bortsett från att ta emot klagomålen har kommunens tjänstemän fått lägga ner mycket tid på att reda ut problemen.
Tomelilla • Publicerad 11 februari 2003

Däremot finns det ännu inga belägg för att det skulle kosta mer pengar för kommunen. Kostnaderna för resorna i november i fjor är ungefär de samma som i november 2001. Men Tomelilla har ännu inte analyserat siffrorna i detalj. Det kan vara så att kostnaden per resa har ökat. Både i Sjöbo och Simrishamn har det blivit dyrare för kommunen. Per "Paje" Kristensson, taxichaufför i Tomelilla, är inte nöjd. - Det har blivit lite bättre, men inte mycket, säger han och berättar att han och kollegerna fortfarande får många tomkörningar. I nästa vecka ska han träffa Samres igen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.