GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fotoutställning ute i det fria – mitt på Torget

Under två dagar blir det fotoutställning mitt på Torget i centrala Tomelilla. Ett resultat av ett samarbete mellan tre fotoklubbar i sydöstra Skåne.
Tomelilla • Publicerad 2 augusti 2021 • Uppdaterad 5 augusti 2021
Carl Milles verk på Torget får under två dagar sällskap av annan konst – i form av en fotoutställning arrangerad av tre fotoklubbar i sydöstra Skåne.
Carl Milles verk på Torget får under två dagar sällskap av annan konst – i form av en fotoutställning arrangerad av tre fotoklubbar i sydöstra Skåne.
Foto: Yamile Lindgren

Den 6 och 7 augusti kommer 30 utställare att visa upp sina fotografier på Torget, vilket innebär att det totalt kommer att finnas 86 bilder att beskåda.

Arrangörer är Ystads, Sjöbos samt Österlens fotoklubb och valet av Tomelilla som utställningsplats har en baktanke.

– Tomelilla har ingen klubb och en förhoppning är förstås att det här kan väcka intresse för foto, säger Arne Hansson från Ystads fotoklubb. Sedan ligger Tomelilla mittemellan allt och var en lämplig plats av det skälet också.

”Vi hoppas många kommer förbi och tittar och att det kan inspirera fler att börja fotografera.”
Arne Hansson, Ystads fotoklubb.

För att skydda fotografierna från oberäkneligt väder har klubbarna tryckt motiven på aluminium.

– Vi hoppas att många kommer förbi och tittar och att det kan inspirera fler att börja fotografera, säger Arne Hansson.

Utställningen finns till beskådan under fredagen den 6 augusti mellan klockan 11 och 17, samt under lördagen den 7 augusti mellan klockan 11 och 15.

Henrik Ekblom YsténSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.