Annons

FP och C vill bussa skolelever till utomstående simhallar

Inför simbussar så att eleverna har en möjlighet att uppnå kursplanens mål och ökad badlust.
Tomelilla • Publicerad 16 september 2011

Det föreslår Anders Albäck (FP) och Leif Sandberg (C) i en ny motion.

Enligt Skolverkets kursplan för skolår 5 i ämnet idrott och hälsa anges målet vara att alla elever ska ha god vattenvana, kunna simma 200 meter, varav 50 meter på rygg, och hantera nödsituationer i vatten. Samt ha grundläggande kunskaper om bad-, båt- och isvett. Dessa mål ansvarar skolhuvudmannen för att eleverna ska uppnå genom skolsim. Eftersom Tomelillas simhall är stängd på grund av skador för en lång tid framöver tycker insändarna att kommunfullmäktige beslutar att ge uppdrag kommunstyrelsen i uppdrag att hyra speciella simbussar. Syftet är att slussa elever till simhallar i kringliggande kommuner.

-Resurser till denna verksamhet anslås förslagsvis ur medel från KS oförutsett eller från medel från ÖKRAB aktieutdelning i somras, skriver Albäck och Sandberg.

Karin Ohlsson
Jenni Dahlgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons