Annons

Fullt fart i spåret i Onslundabarnens Vasalopp

Tomelilla • Publicerad 29 januari 2005
Snön räckte precis till skidspåren i Onslundas Vasalopp. Spåren preparerades kvällen innan med hjälp från Skånes Skidförbund. Här är det Robn Bengtsson som stakar sig fram i det perfekta vintervädret. Bild:Thorsten Persson
Snön räckte precis till skidspåren i Onslundas Vasalopp. Spåren preparerades kvällen innan med hjälp från Skånes Skidförbund. Här är det Robn Bengtsson som stakar sig fram i det perfekta vintervädret. Bild:Thorsten PerssonFoto: 

Skåne och snö är inte en alldeles självklar kombination. Men när det väl händer gäller det att passa på. I går åkte de omkring 140 barnen på Onslunda skola Vasalopp runt idrottsplatsen, med blåbärssoppa och gnistrande vinterväder.

Tack vare ett 50-tal lånade skidor, stavar och pjäxor från Skånes Skidförbund kan alla barnen åka skidor samma dag.

Annons

– Vi föräldrar och lärare har dessutom samlat ihop de skidor vi hade hemma, säger Lise Svenssen, förälder på skolan och den som kom på tanken att ha Vasalopp i Onslunda.

Bland barnen finns både de som aldrig stått på ett par skidor förut och rutinerade åkare, men en sak har alla gemensamt - alla har roligt, vare sig det gäller att ta sig runt banan eller ha ett litet snöbollskrig medan man väntar på sin tur.

Skidåkningen är inte den enda vintersporten för eleverna på Onslundas skola.

– Vi har rörelse och hälsa som tema, och vi har ju bland annat våra "Piggelinrundor" året om. Nu när det är riktig vinter åker vi pulka två gånger i veckan, och vi ska också åka till ishallen i Kristianstad för att åka skridsko. Men utan våra engagerade föräldrar hade det inte gått, säger Ulla Albinsson, arbetslagsledare på skolan.

Ulrika Wangel

Onslunda
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons