Fyra gripna för rån och misshandel

Ett äldre par blev för några timmar sedan rånade och misshandlade på en mindre landsväg mellan Tomelilla och Ystad. Strax efteråt greps fyra personer och sitter just nu i förhör på polishuset i Ystad.
Tomelilla • Publicerad 1 april 2004

Det var vid lunchtid som det äldreparet blev omkörda och prejade på landsvägen i närheten av Övraby. Bilarna kolliderade i samband med händelsen. Två personer rusade ut och slet upp bildörren på passagerarsidan. Den äldre kvinnan rånades på en kasse med okänt innehåll, och blev även slagen på armen av en av rånarna, som också sträckte sig in och lyckades ta bilnycklarna. Rånet avbröts av att den äldre kvinnan lyckades stoppa en förbipasserande bilist. De fyra gärningsmännen flydde då från platsen i sin bil. Vittnet larmade polisen och kunde lämna signalement och registreringsnummer på den flyende bilen. Denna stoppades strax därefter av polisen i Benestad, några kilometer norrut. De fyra greps och sitter just nu i förhör på polishuset i Ystad. De gripna är tre män och en kvinna i åldrarna 19-26 år. De är sedan tidigare kända av polisen. Rånoffren chockades och befinner sig på Ystads lasarett.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.