Annons

Gamla Glenn Miller- numret upptaget

Tomelilla • Publicerad 24 januari 2005

Glenn Miller-numret verkar vara upptaget.

Det gör att det inte går att byta Tomelilla kommuns telefonnummer 180 00 till Tomelilla sex femtusen, så som Eva Rydberg sjunger i den svenska versionen av Glenn Millers låt Pennsylvania 6-5000.

Annons

Det beskedet ger teamledaren Lena Malmquist, som fått politikernas uppdrag att undersöka saken.

Lena Malmquist har varit i kontakt med både post- och telestyrelsen och olika tele-operatörer.

Nummerserien finns inte att tillgå, enligt Malmquists efterforskningar. Det förefaller som om det äupptaget.

Nya nummerserier inleds idag av minst siffran 0 samt ytterligare nio siffror, en nolla mer än i den gamla slagdängan.

Torgny Larsson (s) föreslog i en motion att Tomelilla kommun skulle byta sitt telefonnummer och utnyttja den gamla Glenn Miller- låten. I Ingmar Nordströms orkesters svenska version är Pennsylvania utbytt mot Tomelilla.

Nu när Tomelilla kommun ska byta växel hade det kanske annars passat med ett nummerbyte. Torgny Larsson har också fått svar på en annan motion, som han kallat Tomelilla " mer än en soffa.

Han har föreslagit att kommunen skulle ta fram en gåva eller symbol som kan ges till dem som använder sig av ortnamnet Tomelilla på ett positivt sätt. Han ansåg att en miniatyr av skulpturen hjärtekramen, som står vid stationen, skulle vara ett lämpligt motiv.

Tycker politikerna att det är en bra idé att ta fram en gåva, är Lena Malmquist redo att s e till att det görs ett förslag samt en kostnadsberäkning

Ulf Mårtensson

TOMELILLA
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons