Annons

Gehör för hastighetskrav

Några boende i Sälshög har vänt sig till kommunen och kräver att hastigheten från korset Tryde-Spjutstorp/Sälshögsvägen till utfarten på väg 19 mellan Ystad och Kristianstad ska sänkas.
Tomelilla • Publicerad 26 augusti 2002

Nu ska Vägverket skriva till länsstyrelsen och begära att hastigheten sänks, enligt ett svar som Tomelilla kommun skickat till byborna. Vägverket har varit ute på platsen och är överens med byborna om att hastigheten bör sänkas. Idag tillåts 90 kilometer per timme på vägen. Men har finns flera utfarter, ingen vägren och backkrön, vilket gör att vägen inte lämpar sig för en så hög hastighet, enligt byborna, som skrivit till kommunen. Byborna har föreslagit att hastigheten sänks till 50 kilometer i timmen alternativt 70 kilometer i timmen. Kommunen har i ett brev till Vägverket förslagit 70 kilometer i timmen som hastighetsbegränsning.

Ulf Mårtensson ulf.martensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons