Annons

Gelé i bh:n väckte munterhet

Omkring 120 människor kom till modevisning på församlingshemmet igår. Arrangemanget är i Röda Korsets regi och drar fler och fler.
Tomelilla • Publicerad 21 oktober 2002

Konferenciern Kerstin Lindström säger att Lena har en svart, lång och slitsad kjol. Mannekängen Lena Bendroth stannar upp och samtliga i den huvudsakligen kvinnliga publiken vrider på nackarna och naglar fast plagget med sina blickar. Och det är ganska många blickar. Tomelillas Rödakors-krets kör sin modevisning för tredje året i församlingshemmet och vice ordförande Sylvia Frölander är nöjd med hur arrangemanget utvecklar sig. - Det har blivit väldigt populärt, konstaterar hon samtidigt som dörren till församlingshemmet slår. Ytterligare betalande ramlar in. Sylvia Frölander berättar att årets visning drar omkring 120 besökare. Julia Karlsson är en av dem. Visst är hon road av kläder, men tillställningen som sådan är också festlig. I biljetten ingår även mat och dryck. Aktiv publik Behållningen går till Rödakors-kretsens lokala verksamhet, som till exempel Öppet hus för ensamma människor. - Alla inblandade ställer upp ideellt, förklarar Sylvia Frölander, men vänder strax uppmärksamheten mot Jenny André och Gun-Marie Björk som precis börjat visa underkläder och pyjamasar. När Kerstin Lindström nämner något om gelé i bh:n går ett fnissigt sus över publiken. Jenny och Gun-Marie ser också glada ut. - Det är roligt, intygar Jenny André och tillägger att den kvinnliga publiken ofta är aktiv och känner på klädernas kvalitet när hon mannekängar förbi. Rut Andersson som sitter och tänker på den långa, svarta och slitsade kjolen tycker att det är naturligt. - Det hör till.

Peter Gustafsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons