Annons

Hallå där...

Tomelilla • Publicerad 27 maj 2005
Jerker Andersson föreståndare för Fritidsgården i Tomelilla. Arkivbild: Jan-Olle Persson
Jerker Andersson föreståndare för Fritidsgården i Tomelilla. Arkivbild: Jan-Olle PerssonFoto: 

Jerker Andersson, ledare för Tomelilla fritidsgård som ska flytta från Bangatan till Kastanje-skolan.

Var det här ett bra besked?

Annons

" Det var verkligen underbart att få beskedet. Det har varit ett väldigt hattande fram och tillbaka från kommunens sida och det känns så skönt att vi vet vad som händer. Det har varit osäkert nästan hela terminen. Vi har varit oroliga och nu kan vi börja planera igen.

Det har väl varit tal om nedläggning?

" Jo, det är ju därför det känns så fantastiskt att få besked. Vi får vara kvar. Och det hade ju varit hemskt om man inte satsade på oss. Det finns många ungdomar som behöver någonstans att ta vägen.

Vad innebär flytten?

" Den är både positiv och negativ. Bäst tror jag hade varit att vara kvar. Men vi får fina lokaler på kastanjeskolan och bättre ytter-områden. Vi kan nog locka fler högstadieelever nu. Så innebär det ju att vi får ta några av veckorna vi tänkte ha öppet i sommar för att ägna oss åt flytten.

Vad är planerna för sommaren?

" De tre första veckorna på sommarlovet har vi öppet. Men då måste man anmäla sig för vi är nästan alltid ute. Vi har två minibussar så vi åker på läger och på dagsturer. Fiskar, grillar och badar. Men så måste ju också ledarna ha semester.

Ulf Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons