Annons

Hälsan ska bli bättre hos ungdomar

Tomelilla, liksom i övriga landet, finns det många barn som är i behov av både bättre kostvanor och motion. Så nu har kommunfullmäktige, efter en motion från socialdemokraterna, beslutat att Tomelilla ska arbeta fram och genomföra ett handlingsprogram med målet att ge barn och ungdomar i kommunen bättre hälsa och kondition.
Tomelilla • Publicerad 3 maj 2005

– 25 procent av alla 4-6-åringar lider av fetma idag, säger Torgny Larsson (s) som slog ett slag för den ursprungliga motionen på fullmäktiges möte. För en timme vid datorn behövs två timmars fysisk aktivitet, fortsätter han. Det handlar om en tillväxtfråga. Våra barn bör få växa upp friska. Vi ska ha hälsofrämjande skolor. Se på Rehabhuset här i Tomelilla. De är verkligen aktiva med sina föreläsningar med mera som befrämjer god hälsa.

Christina Tonnvik, verksamhetsledare, har yttrat sig om socialdemokraternas motion och gett teamledare Margaretha Lasson med flera i uppdrag att starta ett projekt för att arbeta fram ett handlingsprogram.

Annons

Problemet med övervikt och ohälsa bland barn är akut och bara växer. Det pågår flera projekt för att stävja detta, bland annat i Ystad och Bunkeflo.

– I skolan ska eleven ha godkänt i ämnen som svenska och matte när de slutar nian, säger Torgny Larsson, lika självklart borde det vara att ha godkänt i ämnet idrott och att eleverna har en bra hälsa och bra kondition.

Lollo Bark

0417-125 87

lollo.bark@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons