1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Varuhuschefen tar över som vd på Bo Ohlsson

För 28 år sedan började han som butiksanställd på leksaksavdelningen. Sedan i förra veckan kan Michael Persson titulera sig vd på Bo Ohlsson.
Michael Persson har 28 års erfarenhet av Bo Ohlsson. Nu tar han över vd-posten på varuhuset.
Foto: Henrik Ekblom Ystén

När Kim Selck i våras sade upp sig som vd, efter att ha varit på Bo Ohlsson i närmare 15 år, tog varuhuschefen Michael Persson tillfälligt över rodret i väntan på att en permanent vd skulle utses av styrelsen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Nu har styrelsen fattat ett beslut och valet föll på just Michael Persson.

– Det är jätteroligt, säger Michael Persson. I sak är det inte så mycket som förändras eftersom jag har varit tillförordnad vd nästan ända sedan årsskiftet. Men det är klart att det är annorlunda, för nu kan man ju blicka framåt på ett annat sätt. Jag tycker att detta ska bli riktigt kul.

Med tanke på Bo Ohlssons framtidsplaner, med önskemål om en rejäl utbyggnad av varuhuset på Scanområdet, är det en spännande tid att ta över taktpinnen på företaget.

– Mycket fokus kommer förstås att ligga på den där utbyggnaden framöver, säger Michael Persson. Det är ett sätt att satsa för framtiden och trygga den verksamhet vi har, både för vår och för hela Tomelillas skull.

Ägaren av Bo Ohlsson, affärsmannen Erik Andersson, menar att valet av Michael Persson föll sig tämligen naturligt:

– Vi hade en process där vi pratade med ett par kandidater, men när vi i styrelsen väl började diskutera insåg vi att den bäst lämpade för uppdraget redan satt på posten. Det kändes bra. Dels är det alltid trevligt att kunna internrekrytera, dels känns valet av Michael tryggt eftersom han har sådan gedigen erfarenhet av Bo Ohlsson.

Sedan Michael Persson började på Bo Ohlsson har varuhuset växt med över 4000 kvadratmeter. Nu är tanken att växa ännu mer.
Foto: Henrik Ekblom Ystén

Michael Perssons resa på Bo Ohlsson är en uppvisning i företagslojalitet. För 28 år sedan började han som butiksanställd på leksaksavdelningen. Genom åren har han avancerat i hierarkin och varit såväl lageransvarig som teamledare.

De senaste åren har han haft rollen som varuhuschef.

– Mycket har förändrats genom åren, men mycket är också sig likt, säger Michael Persson. Vi har ett fortsatt starkt varumärke, och det bygger i sin tur på bra produkter och priser. Och vi lever fortfarande mycket på vår personal som är otroligt kompetent. Allt det där gör det lättare att ta över vd-rollen, eftersom vi vet vad det är som fungerar. Så det är bara att tuta och köra, egentligen.

En av Michael Perssons första arbetsuppgifter blir att hitta en efterträdare till sig själv, då tjänsten som varuhuschef är vakant.

– Det får vi börja kika på nu och tankarna är redan igång, säger Michael Persson. De närmaste veckorna ska det kunna bli klart vem som tar den rollen.

Läs mer

Ystad

Misshandel: Slog kvinna i ansiktet – för att hon inte hade cigaretter

Oprovocerade misshandeln skedde när kvinnan var ute med hunden.

Ystad

Ombyggnad: Färre p-platser oroar

Parkering byggs om.

Skurup

Skurup: Företagare slår tillbaka: ”Vill plocka politiska poäng”

Företagare känner sig påhoppad med anklagelser om barnarbete

Fotboll

Sjöbo vann med tennissiffror: ”Bränner ändå åtta-tio frilägen”

Sjöbo besegrade FC Hessleholm med 6–0.

Fotboll

Janstorp tog andra raka: ”Det var löjligt bra”

Janstorp dominerade första halvtimmen och vann till slut med 6–3.

Nyheter

Kostnaderna för åskskador slår rekord i år – så här skyddar du dig

Det varma vädret innebär större risk för åskväder, som i sin tur kan föra med sig skador på fastighet och hemelektronik.