Hertzman och Medina till Tomelillafestivalen

Ystadsrapparna Okå, kända duon Medina, och singer-songwritern Anna Hertzman är några av artisterna som är klara för att spela på Tomelillafestivalen Stolt & Nykter i samband med skolavslutningen 14 juni i år.
Tomelilla • Publicerad 9 april 2013
Anna Hertzman.
Anna Hertzman.Foto: Johanna Wallin
Medina spelade i Ystad i vintras.
Medina spelade i Ystad i vintras.Foto: Sprisse Nilsson

Den drogfria musikfestivalen Tomelillafestivalen, med underrubriken Stolt & nykter, ser ut att få flera fina artister på spellistan.

Festivalen som Kultur och fritid beslutade om i fjor ska äga rum på Torget i Tomelilla i samband med skolavslutningen, fredagen 14 juni.

Och enligt den preliminära spelplanen som projektledaren Thomas "Hacke" Haskel nu fått ihop blir det musik både för de riktigt små och för stora ungdomar.

Programmet kommer att starta under senare delen av eftermiddagen, och inleds med musik och underhållning för de yngre med Mange Sjörövare och Katta Pirat. Därefter framträder Christine Persson, som tidigare uppträtt med Hasse Kvinnaböske Andersson, tillsammans med Tova Åkesson Nilsson som vann i yngsta klassen i årets Soffta got Talent.

Vid 19-tiden är det dags för rapparna Okå från Ystad att ställa sig på scenen.

Vid halvnio kommer turen till duon Medina, som skapat sin egen musikgenre "Haffla music" inspirerade av bland annat hiphop, rai, house och dancehall – och som bland annat gjort låten Där palmerna bor.

Kvällens sista artist slutligen är Sydöstskånes stolthet Anna Hertzman som i fjor gav ut sitt andra album Född långt ut, och som uppträtt i många olika sammanhang med sin egen speciella skånska vispop.

Mellan spelningarna under kvällen kommer dj Maffe att stå för musiken.

I princip allt bekostas med hjälp av sponsorer, berättar Thomas Haskel.

-Det är både flera stora sponsorer och en mängd mindre företag som bidragit, även skolorna i kommunen bidrar. Det är jätteroligt!

Carl Johan Engvall
Ystads Allehanda
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.