Annons

Humletradition hedras på Gladan

På 1700-talet var humlen en av de största exportvarorna och varje år samlades man på de större gårdarna för att skörda humle. När arbetet var slutfört drack man fjorårets öl och rostade kottar.
Tomelilla • Publicerad 21 oktober 2008

Den traditionen vill Café och krog glada gladan väcka till liv och ställer till med humlekväll lördagen den 25 oktober kl 20.

Vivi Johansson Svanberg, en modern Julia Cecar, ska berätta skrönor och historier, det ska bli underhållning med visor samt limericktävling.

Vinnaren ska presenteras på Österlen lyser dagen den 1 november då Gladan har öppen scen.

Jenni Dahlgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons