Hur stor del går till skolan?

Regeringen gav nyligen besked att Sveriges kommuner ska få ett tillskott på 7 miljarder kronor. Av de pengarna fårTomelilla kommun 9,7 miljoner kronor.
Tomelilla • Publicerad 26 september 2009

"Hur ska de pengarna användas" undrar Elisabeth Offesson, ordförande i lärarförbundets lokalavdelning i Tomelilla, i ett brev till kommunstyrelsen.

– Vi välkomnar det här beskedet eftersom ökade resurser till skolan är precis vad vi krävt i vår kampanj - Låt inte barnen betala krisen. En utebliven satsning på skolan kan på längre sikt kosta mycket pengar medan tidiga satsningar är kloka framtidsinvesteringar, säger Elisabeth Offesson.

Lärarförbundet har räknat ut att om hälften av 9,7 miljoner kronor används till skolan innebär det för Tomelilla kommuns del elva lärartjänster.

– Nu vill jag veta, kommer vår kommun att investera i skola och kunskap så att det kommer eleverna till del ? Och likaså hur stor del av pengarna kommer att gå till skolan? säger Elisabeth Offesson för fackets räkning.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.