Annons

Illstorpstjej till final i Sommarchansen

Can´t help loving that man", ur Teaterbåten, förde Marina Mårtensson vidare till final i Kvällspostens populära talangjaktstävling Sommarchansen på Pildammsteatern i Malmö.
Tomelilla • Publicerad 5 augusti 2002

" Trots att hon bara är 15 år imponerade hon stort på juryn som bestod av Paula Pennsäter, Victoria Johansson från Sunnanö studio, Bo Nordström från Kultur Malmö, Clas Westinger från P4 Radio Malmöhus och Kvällspostens krönikör Tony Kaplan. - När det nu gick så bra att jag gick vidare till final så känner jag att jag måste träna ganska mycket på själva scenframträdandet innan finalen går av stapeln den 14 augusti, säger Marina som tillvardags sjunger med i jazzbandet Red and Blue. Marina Mårtensson imponerade på juryn." BORDER="0"Marina Mårtensson imponerade på juryn. Men det var inte de som stod bakom henne på scen i Malmö, det var husbandet. - Låten jag valde att sjunga har jag haft på min repertoar i två år, så den är jag säker på. Dessutom har vi varit ute och spelat mycket i sommar. Marina sjunger mest jazz, vilket betyder mycket improvisation. -Jag tycker om jazz men ändå lutar det mer åt soul numera. Marina kom tvåa i deltävlingen på Pildammasteatern. Etta blev Lina Hofvander från Svedala. Hon sjöng en sång, Det finns en kraft i mig, som ingår i musikalen "1811, slaget vid Klågerup" som i sommar spelats på Torups slott. Texten till den sången har en välkänd Tomelillabo skrivit, nämligen Lars Johansson numera präst i Svedala.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons