Annons

Inga domedagsprofetior

Hur kan man ställa om sina handlingar så att vi får ett mer hållbart samhälle?
Tomelilla • Publicerad 5 oktober 2010

Nätverket Transition Networks svenska del Omställning Sverige gästar Österlens folkhögskola under en heldag på söndag den 10 oktober.

Att spekulation, överkonsumtion och överutnyttjande av naturresurser kan påverka både klimat och människa är inget nytt. Men hur kan man göra för att ändra sitt beteende? Genom att inspirera, stödja och bygga nätverk för individer och lokala utvecklingsgrupper hoppas Transition Network som bildades som en folkrörelse 2006 att sprida sina kunskaper.

Annons

–I stället för domedagsprofetior vill vi fokusera på positiva krafter, säger Eric Ericsson, projektledare.

Under seminariet som arrangeras av Omställning Sverige och Hela Sverige ska leva blir det föreläsning och film och framförallt konkreta exempel på hur var och en kan minska sin påverkan på jorden och klimatet. Det blir även tid för diskussioner och grupparbeten.

Seminariet leds av Jan Forsmark och Hela Sverige ska leva och startar klockan 9.30 och slutar klockan 16. Det är kostnadsfritt och det kommer att bjudas på lättare måltider.

Jenni Dahlgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons