Annons

Ingen facklig strid om kultursekreterare

Tomelilla kommun begick inga formella fel när kultursekreteraren Marie Johansson inte fick fortsätta sitt jobb i Tomelilla.
Tomelilla • Publicerad 28 augusti 2002

Den bedömningen gör Ulf Björkstrand, chefsförhandlare på Marie Johanssons fackförbund, DIK-förbundet. - Arbetsgivaren har inte gjort något formella fel, säger han. Marie Johansson hade ett vikariat som förlängdes en månad i taget. I somrars beslutade Tomelilla kommun att inte förlänga vikariatet. Marie Johansson fick två dagar innan vikariatet gick ut besked om att hon inte fick fortsätta att jobba. Nu har DIK-förbundet granskat kommunens hantering av anställningen och har inte kunnat påvisa att några formella fel har begåtts. Marie Johansson hade också en anställning på deltid fram till årsskiftet med ett projekt - Kultur för alla - som stöds av Statens Konstråd. Tomelilla kommun och Marie Johansson har nått en ekonomisk uppgörelse som innebär att Maria Johansson lämnar tjänsten i förtid.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons