GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Invigning för Tomelilla IF:s nya mötesplats

Mikael Björk kunde knappt hålla tillbaka tårarna när projektet ”Från idrottsplats till mötesplats” invigdes under söndagen.
– Jag är jäkligt stolt över att kunna sätta igång den här platsen, säger han under invigningen.
Trelleborg • Publicerad 12 augusti 2018
Sponsorerna fick äran att både sparka in bollen i mål och presentera mötesplatsens nya skylt.
Sponsorerna fick äran att både sparka in bollen i mål och presentera mötesplatsens nya skylt.
Foto: Malin Palm

Det spelas fotboll i multiarenan och några är redan igång och testar på utegymmet samtidigt som invigningstalen äger rum. För Mikael Björk som har varit projektledare är det slutet på en åtta år lång resa och han är mycket nöjd över resultatet.

– Vi ville att det skulle bli mycket mer än bara en fotbollsplan, vi ville skapa en mötesplats. Så vi lyssnade på våra ungdomar och våra sponsorer och resultatet ser ni här bakom, säger Mikael Björk från scenen.

Mikael Björk med Richard Löfgren i bakgrunden.
Mikael Björk med Richard Löfgren i bakgrunden.

Richard Löfgren som varit ordförande för Tomelilla IF sedan årsskiftet berättar att han hyser djup beundran för alla som varit med och gjort den nya idrottsplatsen möjlig.

– 3000 timmar av ideellt arbete har lagts ned på detta, som vi klockade. Vi hade aldrig haft möjlighet att göra detta utan alla frivilliga. De ska ha all beröm vi kan ge, säger Richard Löfgren.

Tomelilla IF:s fotbollstjejer är glada över att de äntligen har fått en egen plan att spela på.
Tomelilla IF:s fotbollstjejer är glada över att de äntligen har fått en egen plan att spela på.
Foto: Malin Palm

Förutom en ny konstgräsplan finns på idrottsplatsen nu en multiarena, ett utegym och en motorikbana.

Tomelillas fotbollstjejer som var på plats under invigningen berättar att de har testat på både hinderbanan och utegymmet men att det är gräsplanen som för dem är det stora lyftet.

– Vi har fått vara på kastanjeskolan innan och då fick man alltid dela på platser och tider. Det är kul att äntligen få ha en egen konstgräsplan, säger Johanna Kristensson.

Under invigningen passar flera killar på att spela fotboll i multiarenan.
Under invigningen passar flera killar på att spela fotboll i multiarenan.
Foto: Malin Palm

I multiarenan som är byggd för såväl fotboll, handboll som basket är fotbollsspelandet i full gång.

– Den är kul, jag har varit här 10 gånger redan, säger Max Jansson efter matchen med vännerna.

Sparbanken Skåne är en av huvudsponsorerna till projektet och Johan Fjelkner som är bankchef säger att han de är stolta över att får vara med och stötta den nya idrottsplatsen.

– Det är precis den här typen av projekt som vi vill vara med i. Det är en plats som engagerar och det är för folkhälsan. Det är exakt som det ska vara.

Att idrottsplatsen ska vara en mötesplats för alla är något som även Richard Löfgren belyser.

– Vi vill att det ska vara en inkluderande plats där alla ska få vara med.

Stina ZinsmeisterSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.