Annons

IT-policy klubbad

Den gemensamma IT-policy som kommunstyrelsen nu beslutat om innebär gemensamma regler för intern kontroll av rutiner för registrering av inkommen och upprättad handling samt registrering av ärende.
Tomelilla • Publicerad 19 augusti 2002

Om någon bryter mot kommunens policy för e-post eller Internetanvändning har kommunen också rätt att begränsa eller inskränka möjligheterna att använda detta. Policyn gäller såväl tjänstemän som fullmäktigepolitiker. Speciellt tydligt och detaljerat är biten om Internet. Principen är frihet under personligt ansvar. Ska datorerna användas på arbetstid ska det vara sådant som har samband med jobbet. Det som inte är tillåtet är att söka, förmedla eller ladda ner information vars innehåll strider mot gällande svensk lag eller författning. speciellt nämns barnporr eller personuppgifter i strid med personuppgiftslagen (PUL). E-postbrevlådor med kommunens namn efter förnamn och efternamn ska så långt det är möjligt undvikas för meddelanden av privat natur. Regelbundet finns det en skyldighet att läsa och besvara sin e-post. Är man borta mer än tre arbetsdagar i följd ska inkommande post öppnas av annan handläggare.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons