Annons

”Jag gläds åt det som är bra”

Simon Blixt slutar som barn- och utbildningschef. Han har tackat ja till ett jobb som marknadsområdeschef för Lernia och får då hela Skåne som arbetsfält. Han slutar sin anställning på kommunen den 15 december. Och vem hans efterträdare blir är ännu oklart.
Tomelilla • Publicerad 22 september 2011
”Det har varit jättekul att arbeta i den här kommunen och det mesta jag har med mig härifrån är positivt”, säger Simon Bixt. Foto: Malin Palm
”Det har varit jättekul att arbeta i den här kommunen och det mesta jag har med mig härifrån är positivt”, säger Simon Bixt. Foto: Malin PalmFoto: Malin Palm

På Lernia kommer Simon Blixt att mölt enbart vuxna elever. Han kommer att jobba med arbetsmarknadspolitiska åtgärder vilket innebär ett nära samarbete med arbetsförmedlingen och olika kommuner.

– Tanken är att jag skall arbeta utifrån arbetsmarknadens behov och se till vilka utbildningar som krävs för att de arbetssökande ska få de jobb som arbetsmarknaden efterfrågar. Jag ska helt enkelt knyta ihop säcken, säger Simon Blixt.

Annons

”Blir jättespännande”

Tjänsten på Lernia innebär att Simon Blixt får huvudansvaret för utbildning, ekonomi och kontakter med näringslivet.

– Och jag tycker det ska bli jättespännande, säger han. Arbetet på Lernia blir mer avgränsat än det jag sysslat med här i Tomelilla, det är utbildning som gäller. Som barn- och skolchef måste man ha en helhetssyn, ett ansvar för hela samhället. När jag till exempel vill ha mer pengar till skolan vill samtidigt vård- och omsorgschefen, ur samma budget, ha pengar till ett nytt äldreboende och samhällsbyggnadschefen pengar till nytt avloppssystem. Och budgeten måste hållas. Det är inte lätt att få ihop det.

Är redan saknad

Simon Blixt har satt sina avtryck i kommunen och är redan saknad fast han inte slutat. Han är känd och omtyckt för att vara rakryggad och alltid stå för sitt ord.

– Jag gillar möten med människor. Och finns det problem måste de redas ut ordentligt. Alla kan aldrig bli helt nöjda, om inte så måste man få veta varför. Man gillar kanske inte det man får höra, men man måste respektera det.

Karin Ohlsson
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons