GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jubel på Centerns valvaka när första resultaten presenterades

Centerpartiet i Tomelilla har lagt extra krut på årets valrörelse och när man valvakade på plats i Andrarum IF:s klubbstuga under söndagskvällen så var humöret på topp.
Brösarp/Tomelilla • Publicerad 9 september 2018 • Uppdaterad 12 september 2018
Spänd förväntan vid åttatiden på Centerpartiet i Tomelillas valvaka.
Spänd förväntan vid åttatiden på Centerpartiet i Tomelillas valvaka.
Foto: Jenni Dahlgren

När de första valresultaten presenterades vid åttatiden på söndagskvällen var det ett glatt kommunalråd som högg in på buffén.

– Så nöjd har jag inte varit på 30 år, förutom vid förra lokalvalet möjligtvis, sa Leif Sandberg (C).

Hur det kommer att gå i kommunvalet är för tidigt att säga i nuläget.

– Vi har iallafall ansträngt oss och kan gå och lägga oss med gott samvete.

Under de fem senaste veckorna har partiet kampanjat utanför bland annat mataffärer och mött väljare och delat ut mer än 100 kilo godis. En tid som har bjudit på många bra samtal menar de.

– Vi har nog varit extra taggade eftersom vi har varit delaktiga i kommunen under mandatperioden. Och känt att vi faktiskt har något att erbjuda, säger Anette Thoresson (C).

Men även om man är glad över Centerpartiets framgångar på riksmiljö ser man med oro på det kommande politiska läget.

– Det känns som att det har varit en mer intensiv valrörelse, och att det är ett skakigt politisk läge. Tyvärr går mycket energi till ”skaket”. Man är inte avundsjuk på politikerna i Stockholm, säger Christer Yrjas (C).

– Det känns också som att väljarna nu deklarerar sin uppfattning på ett tydligare sätt, det har det inte känts som tidigare men det är på ett sätt drömmen för oss politiker, säger Leif Sandberg.

Även Maria Mickelåker (C) tycker att det blivit en mer antingen-eller känsla.

– Men fler är helt klart engagerade, och det är väldigt kul, säger Maria Mickelåker.

Jenni DahlgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.