Kandidater valda till rektorsjobb

Tomelilla • Publicerad 7 december 2005

Rekryteringsföretaget Effect Management har vaskat fram fyra kandidater till jobbet som rektor på Kastanjeskolan.

Det berättar biträdande kommunchefen Paul Eklund.

Men rektorsfrågan på skolan lär knappast få en lösning till början av nästa termin. Nu ska kandidaterna intervjuas - och de flesta kan inte börja ett nytt jobb direkt utan har uppsägningstid.

Det har kostat Tomelilla kommun 55 000 kronor att låta rekryteringsföretaget ta fram vilka kvalifikationer en rektor/teamledare på skolan ska ha.

Ytterligare 60 000 kronor har Effect Management fakturerat för att gå vidare och välja lämpliga kandidater till jobbet, enligt Paul Eklund.

Rekryteringen av en ny rektor på skolan har dragit ut på tiden. I april slutade förra rektorn Ingrid Rosén efter bara fem månader på skolan.

Sedan dess har Marianne Lundgren vikarierat på rektors-posten.

Tomelilla kommun har tagit hjälp av Effect Management för rekryteringen av ytterligare en ny chef . Det rör sig om att ersätta Lena Malmquist som chef för team Medborgarservice som har hand om bland annat bibliotek och Konsthall. Här finns nu tre kandidater.

YA återkommer när det blir känt vem som söker jobben.

Ulf Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.