KD vill ge föräldrar egna val

Kristdemokraterna vill att kommunen ska bli ännu bättre att växa upp i. Under parollen ”Familjens röst” tycker man att varje familj kan fatta sina egna beslut och man vill ha större valfrihet.
Tomelilla • Publicerad 2 september 2014
Bo Herou, Suzanne Balczar-Herou och Stig Johansson har varit med i politiken under lång tid och tycker att det är både roligt och viktigt att engagera sig politiskt.
Bo Herou, Suzanne Balczar-Herou och Stig Johansson har varit med i politiken under lång tid och tycker att det är både roligt och viktigt att engagera sig politiskt.Foto: 

Att sitta i opposition har varit lärorikt och lite spännande tycker Kristdemokraterna som under 2000-talet annars vant sig att sitta med i den borgerliga majoriteten. Återfår den borgerliga oppositionen väljarnas förtroende tänker man försöka gå fram lite snabbare och mera målmedvetet. Samtidigt säger partiordförande Bo Herou att det inte är nödvändigt att sitta i majoritet för att få igenom sina egna förslag.

– De flesta vill göra Tomelilla bättre och man kan trycka ganska mycket om man vågar lyfta frågor till diskussion, säger Bo Herou.

Familjen hjärtefråga

Den borgerliga oppositionen har haft ett nära samarbete under de senaste fyra åren och han är nöjd med samarbetet som varit kreativt och konstruktivt. Den fråga som Kristdemokraterna brinner för allra mest är familjen.

– Vi ska inte vara inne och styra i detaljerna eller kvotera föräldraledigheter. Är du betrodd att skaffa barn utan att behöva bli godkänd ska du också ha förtroendet att bestämma om föräldraledigheten. På ett lokalt plan för Tomelillas del vill vi återinföra dagbarnvårdarna för föräldrar ska ha valfriheten att själva bestämma vad som är rätt för just deras barn, säger Bo Herou.

Suzanne Balczar-Herou håller med.

– Ofta när man pratar om ekonomiska perspektiv så tappar man samtidigt fokuset på barnens bästa. Vi tycker att barnperspektivet är viktigare, säger Suzanne Balczar-Herou.

Även i skolan har man lagt för stor fokus på pengar där man pratat för mycket om frågor som lärartäthet tycker de.

Läs hela artikeln i tisdagens YA och i e-tidningen:

http://eya.ystadsallehanda.se

INTERNAL INTERNAL
Jenni Dahlgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.