Annons

Kippel: "Jag har gjort mitt i den här kommunen"

På onsdagen hade Per-Olof Kippel sitt efterlängtade möte med kommunstyrelsen. Ett möte som han hade hoppats skulle rensa luften efter den infekterade konflikten kring Hasse & Tage-museet. Men mötet blev ett misslyckande, enligt arkitekten.
Tomelilla • Publicerad 2 oktober 2010
Per-Olof Kippel och Margith Svensson (M).
Per-Olof Kippel och Margith Svensson (M).Foto: 

– Jag har nog gjort mitt i Tomelilla kommun, så känns det, säger Per-Olof Kippel dagen efter att han träffat kommunstyrelsen för att tala ut om vad han menar är grundläggande problem i kommunen.

– Jag tog upp saker som jag inte nämnt tidigare när vi varit i publika sammanhang: feghet, lögner, bristande moral och annat som jag tycker mig möta i kommunen.

Annons

– Det är allvarlig kritik som jag trodde att vi skulle kunna diskutera när vi nu befann oss i ett slutet rum utan åhörare. Men jag möttes av total tystnad. Jag tror inte ens att jag fick ett hej då när jag gick.

Per-Olof Kippel säger att han lämnade mötet med en känsla av uppgivenhet.

– Jag tänker inte flytta från Tomelilla. Jag bor fantastiskt bra i Benestad och stortrivs på mitt kontor i Tryde, men det är inte lönt att försöka komma med visioner längre när det är tydligt att jag talar för döva öron.

Kommunstyrelsens ordförande Margith Svensson (M) har en helt annan bild av mötet med Kippel. Enligt henne var kommunstyrelsens ledamöter mycket förväntansfulla inför att höra arkitektens visioner för det framtida Tomelilla.

– Tyvärr blev det inget alls av detta utan Per-Olof Kippel höll i princip en 50 minuter lång monolog med en mycket kritisk ton. Besvikelsen var stor. Man hade förväntat sig att få ta del av intressanta och kreativa visioner. Detta kan nog ha varit anledningen till tystnaden.

– Vi försökte också få Kippel tillbaka till det ämne som vi hade bjudit in honom att tala om. Inte heller det lyckades.

Margith Svensson håller inte med om Kippel fick ett kyligt bemötande av ledamöterna.

– Kippel blev lika artigt bemött som alla andra som bjuds in till våra sammanträden: Gästen hälsas välkommen och får information om hur lång tid han har på sig att tala. När föredraget är slut tackar jag för att han kommit och sedan fortsätter sammanträdet med nästa punkt på dagordningen.

Rebecka Sjöberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons