Annons

Knivmisstänkt anhållen

Den kvinna som misstänks för att ha knivskurit en man i en lägenhet i Tomelilla i lördags satt under måndagen fortfarande anhållen.
Tomelilla • Publicerad 24 mars 2014

Det var vid niotiden i lördags kväll som en man blev knivskuren i en lägenhet i centrala Tomelilla.

Efter förhör anhölls en kvinna i 30-årsåldern som misstänkt för mordförsök. Misstankegraden vid anhållandet var "på sannolika skäl misstänkt", den högre misstankegraden.

Annons

Mannen och kvinnan ska enligt uppgifter från polisen i helgen ha eller ha haft någon form av relation.

Det ska ha varit en anhörig som larmade polisen om händelsen.

Mannen fördes till sjukhus för vård.

På måndagen uppgav åklagaren Ulf Hansson, som under måndagen tog över ärendet från jouråklagaren, att mannen flyttats från det sjukhus han förts till först till ett annat.

- Hur hans tillstånd är nu eller var han vårdas nu har jag ingen aktuell uppgift om, sa Ulf Hansson vid lunchtid på måndagen.

Nu ska man gå vidare med ytterligare förhör med de inblandade.

- Vi samlar in material för att få en så heltäckande bild som möjligt av vad som hänt.

Polisen har också fått in en anmälan om en misshandel senare samma natt som man tror eventuellt kan ha en koppling till den tidigare händelsen.

- Anmälan handlar om misshandel av en kvinna, i en relation. Det var på en annan plats i Tomelilla, men det kan eventuellt finnas kopplingar till den tidigare händelsen, säger Dan Bengtsson vid polisen i Tomelilla.

Taner Caliskan
Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons