Annons

Kompromiss av kommunens väl

Kommunens väl är berett att gå lång för att behålla den borgerliga enigheten. I en av partiets hjärtefrågor?-?en ny kommunal ledningsorganisation?-?kompromissade Knut-Åke Pehrsson (kv) på onsdagen när kommunstyrelsen diskuterade förslaget.
Tomelilla • Publicerad 14 augusti 2002

- Jag vill bevara den borgerliga friden. Man måste anpassa sig, säger Knut-Åke Pehrsson. Ursprungligen är det kommunrevisorerna som föreslagit att Tomelilla kommun bör ha en kommunchef som för det övergripande ansvaret över kommunens verksamhet. Och partierna i kommunstyrelsen är eniga om att anställa en ny kommunchef som ska bli den högste tjänstemannen i kommunen. Men när förslaget diskuterades i kommunstyrelsen tvistade de borgerliga och socialdemokraterna om det samtidigt också ska skapas en sammanhållen ekonomiavdelning i kommunen, vilket revisorerna har föreslagit. Kommunens väl har i ett utskick inför valet till hushållen i kommunen också förespråkat revisorernas förslag. Men i voteringen om den den föreslagna ekonomiavdelningen röstade Knut-Åke Pehrsson för en återremiss, i strid med partiets tidigare ståndpunkt. Pehrsson gick därmed på den borgerliga linjen och gjorde att de borgerliga fick majoritet för en återremiss. - Vi kom överens om att frågan ska tas upp igen när den nye kommunchefen tillträtt, säger Knut-Åke Pehrsson. Den nuvarande kanslichefen Björn Lindkvist är enbart chef för kommunkansliet. När kommunchefen tillträder kommer Björn Lindkvist att arbeta som biträdande kanslichef. I sista hand är det kommunfullmäktige som tar beslut om den nya tjänsten som kommunchef.

Martin Runol martin.runol@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons