Annons

Krisinfo på kommunens hemsida

Tomelilla • Publicerad 1 januari 2005

Om det visar sig att det finns behov av att upprätta en plats för krishantering blir det i Församlingshemmet i Tomelilla. För de som i så fall inte kan ta sig dit är Civilförsvarsföreningen beredd att ställa upp med skjuts. Detsamma gäller till kyrkan. Inger Nielsen finns på telefonnummer 0417 314 60.

Kommunen har ytterligare information på sin hemsida, bland annat telefonnummer till UD 08 405 10 00 och Sveriges ambassader i det katastrofdrabbade området. Det är svårt att komma fram på telefon så meddelande om saknade anhöriga eller vänner kan också lämnas på e-mail till:

Annons

ud-kc@foreign.ministry.se

Tomelilla kommun ingår i POSOM, psykiskt och socialt omhändertagande vid stora olyckor och katastrofer.

Det innebär att de nu har en beredskap.

Svedala kommun, , som ingår i POSOM, har skickat personal från bland annat sin socialförvaltning för att finnas till hands på Sturup.

– Om de behöver några som byter av har vi erbjudit oss, säger Göran Fredriksson, Tomelilla kommun. Vi kan ställa upp med personal för krisstöd och hjälpa till med praktiska arrangemang för de som kommer hem.

Räddningstjänsten har öppnat en speciell telefonlinje för information och kris
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons