Kritik mot färdtjänst

Tomelilla har bland de sämsta färdtjänsterna i landet, hävdar de synskadades riksförbund som på onsdagen hade torgmöte i Tomelilla för att protestera mot de påstådda orättvisorna.
Tomelilla • Publicerad 12 september 2002

Karin Sundbaum fick åka rullebör. Jonas Andersson agerar ?färdtjänst?under de synskadades torgmöte. Bild: Ulf Mårtensson" BORDER="0"Karin Sundbaum fick åka rullebör. Jonas Andersson agerar ?färdtjänst?under de synskadades torgmöte. Bild: Ulf Mårtensson En rullebör användes för att illustrerar hur illa ställt det är med färdtjänsten, enligt de synskadade. - Men det är inte bara i Tomelilla som färdtjänsten är dålig. Färdtjänsten håller på att dö ut i landet, säger Karin Sundbaum från de synskadades riksförbund. Enligt de synskadade, som sjöng och spelade upp sketcher på Torget, är det årsavgiften på 100 kronor samt ovanligt höga egenavgifter som gör att Tomelilla hamnar i botten när färdtjänsterna jämförs.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.