Annons

Kunden får rätt mot byggföretag

Tomelilla • Publicerad 17 oktober 2010
Foto: 

ººNu är beslutet fattat. Ett nytt parkettgolv och 5 000 kronor i skadestånd får den Tomelillabo som förra våren anmälde ett byggföretag i Västra Frölunda till Allmänna reklamationsnämnden.

Kunden köpte under 2006, 100 kvadratmeter ekparkett från byggföretaget för en kostnad av 20 850 kronor.

Annons

Under våren 2009 upptäcktes dock att golvet började flisa sig i kanterna och att det gått av på flera ställen, vilket medförde små hål i golvet.

Efter besiktning erbjöd företaget en kompensation på 10 000 kronor, men då kostnaden för att slipa om golvet skulle uppgå till mycket mer accepterade inte kunden erbjudandet.

Nämndens bedömning är att kundens skäl till att inte godta kompensationen är rimliga. Istället åläggs byggföretaget att förse kunden med ett likvärdigt golv, samt viss ersättning för den kostnad som det extra arbetet medför.

Nämnden har i sin bedömning haft i åtanke den nytta som kunden haft av det första golvet under de år som gått sedan köpet.

Sanna Hjalmarsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons