Annons

Lanthandel läggs ner

Det är sorg i Onslunda. Lanthandeln skall slå igen vilket betyder att Onslunda går samma tråkiga öde till mötes som de flesta andra småbyar på Österlen. En by utan affär blir lätt en död by.
Tomelilla • Publicerad 6 augusti 2002

Lanthandlare Stefan Olsson. Bild: Bass Nilsson" BORDER="0"Lanthandlare Stefan Olsson. Bild: Bass Nilsson Det är bara två år sedan Stefan Olsson tog över lanthandeln. Och glad i hågen satsade han på en så kallad kompletteringsaffär. Men det är inte lätt att få ekonomi i med en sådan lösning. Och dödsstöten kom när han för en vecka sedan fick veta att den grossistfirma som han köper sina varor ifrån skall slå igen på grund av bristande lönsamhet. - Det finns förstås andra grossistfirmor, säger Stefan, men de kräver en bankgaranti och det får jag ingen. Varorna på hyllorna börjar sina och Stefan säljer ut det som finns. - Jag stänger den sista den här månaden, säger han.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons