Annons

Lärare polisanmäld för misshandel

Läraren försökte få eleven att sluta prata i mobilen. Det slutade med bråk och en polisanmälan mot läraren.
Tomelilla • Publicerad 10 september 2011

På Kastanjeskolan råder mobilförbud under lektionerna. Då ska alla telefoner vara avstängda eller i ljudlöst läge och inte användas.

Men 14-åringen valde ändå att svara när det ringde. Läraren försökte få honom att lägga undan telefonen och när pojken inte lydde försökte läraren ta mobilen. Enligt Kastanjeskolans rektor Richard Löfgren uppstod tumult. Då ska läraren ha rivit pojken i nacken, enligt den polisanmälan som gjorts av pojkens föräldrar.

Annons

Olika versioner

- Pojken kom upp till mig på rektorsexpeditionen och vittnade om vad som hänt på lektionen. Jag bad honom att gå till skolsyster för att dokumentera rodnaden som han fått. Sedan tog jag kontakt med föräldrarna och berättade vad pojken sagt, förklarar Richard Löfgren.

Skolans rektor har även talat med den aktuelle läraren och enligt Richard Löfgren går hans och pojkens historier delvis isär. Läraren kan egentligen varken förneka eller bekräfta att han rivit pojken i det allmänna tumult som uppstod.

Träffat föräldrarna

- Vi har utrett så långt vi kunnat, säger Richard Löfgren som personligen träffat pojkens föräldrar vid två tillfällen för att tala om det inträffade.

Nu blir det polisens sak att avgöra om man ska gå vidare och utreda ärendet. Tills dess undervisar inte läraren, som är vikarie på skolan, i den grupp där den 14-årige pojken går.

Maria Sällberg
Torun Börtz
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons