Låt maten klimatbanta!
– Jag är kassör på Naturskyddsföreningen i Tomelilla och frågade runt om det fanns fler som var intresserade att träffas och försöka göra något för miljön, säger Inger Nilsson.
Och diskussionerna har gått varma sedan gruppens första möte. Kan man äta vegetariskt en gång i veckan för att skona miljön? Sluta handla sockerärtor från Kenya? Eller kolla vad gris- och kycklinguppfödarna ger för slags foder till sina djur?
– Vi har träffat representanter på skolor, kostchefen på kommunen och flera andra, säger Agneta Näslund.
I stället för att vänta på att politiken ska sköta jobbet är det mycket man kan göra på egen hand.
– Bara genom att sluta slänga så mycket mat drar man sitt strå till stacken, säger Ingela Lindgren.
På biblioteket ska kvinnorna anordna en liten utställning om hur man kan vara miljösmart i matlagningen.
– Mycket av informationen tål att upprepas. Det här är inget man löser på en vecka, det är ju klart, säger Inger Nilsson.