Luciatärnan vann pris för sitt designade glas

Tomelilla • Publicerad 10 december 2005
Oanade talanger har Sofia Tånnander visat upp när det gäller att designa glas. @08 Bildbyline:Arkivbild: Jan-Olle Persson
Oanade talanger har Sofia Tånnander visat upp när det gäller att designa glas. @08 Bildbyline:Arkivbild: Jan-Olle PerssonFoto: 

Oanade talanger döljer sig i årets luciatåg! En av tärnorna är Sofia Tånnander – en riktig stjärna när det gäller glasdesign!

– Vi var på minisemester i somras och besökte glasbruket i Åfors. Där kunde man tävla om att designa ett glas. Och jag vann!

Nu har Sofias förslag till glas blivit flerfaldigad och fått en tillbringare till.

– Jag föreslog ett dricksglas med glasmassa som går som en sprial över själva glaset.

– Det blev riktigt snyggt när glasblåsarna hade förverkligat idén. Nästa vecka ska de färdiga glasen levereras till Tomelilla.

I går delades priset ut och Sofia uppmärksammades av både tv och tidnigar. Och priset har gett mersmak:

– Jag är rätt bra på att rita och att arbeta med glasdesign kanske kan vara något att sikta påi framtiden, säger Sofia som i morgon är på sin plats i luciatåget.

Jea Jonsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.