Misshandel och krossade rutor på nyår

Polisen sammanfattar nyårshelgen som relativt lugn i Tomelilla. Men flera krossade rutor har anmälts och även en misshandel.
Tomelilla • Publicerad 3 januari 2012

Reimans konditori fick fönsterrutan till sin kafédel krossad vid 17-tiden på eftermiddagen på nyårsafton. Det var en ung man som själv ringde polisen för att anmäla att han blivit knuffad in i rutan. Han skadade sig lindrigt och fick åka till sjukhuset där han blev sydd. Han säger att han inte vet vem som knuffade honom. Polisen kommer att förhöra mannen för att ta reda på om någon annan fanns på plats som såg vem som knuffade honom.

En annan ung man anmälde på söndagskvällen att han blivit misshandlad under nyårsnatten. Det var mellan klockan 02 och 03 som mannen ska ha blivit slagen i huvudet med en glasflaska. Han var på väg till en fest och först tre timmar senare åkte han in till sjukhuset där han blev sydd över ögonbrynet. Han har sagt till polisen att han inte kände gärningsmannen och att han inte kan beskriva honom.

Tomelilla glasmästeri fick två rutor krossade vid 22-tiden på nyårsafton. Det var någon typ av fyrverkeripjäs som smällde på lastbryggan och förstörde de båda fönsterrutorna.

På Bangatan krossades en ruta på bottenvåningen. Huset är ett bostadshus men just lokalen där en ruta krossades står tom. Det var på nyårsnatten vid 02.30 som en förbipasserande upptäckte skadan och anmälde den till polisen.

Karin Ohlsson
Emma Niwén
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.