1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Misstänkt i skottlossning söks även utomlands

Polisen har ännu inte kunnat gripa den unge man som är misstänkt för inblandning i skottlossningen den 7 juni. Enligt åklagaren eftersöks nu 21-åringen även utomlands.
Avspärrningar efter skottlossning på Tomegatan i Tomelilla i början av sommaren.
Foto: Ulrika Wangel

Det var den 7 juni som en man i 30-årsåldern fick föras till sjukhus för vård efter en skottlossning i en lägenhet på Tomegatan i Tomelilla. Händelsen inträffade vid 18-tiden en fredagskväll och ledde till ett stort polispådrag med helikopter, hundpatruller och stora delar av Tomegatan spärrades också av. Flera av de omkringboende hörde skott smälla av.

Hittills har förundersökningssekretessen gjort att det inte avslöjats särskilt många detaljer kring vad som egentligen hände i lägenheten den aktuella kvällen. Men en 23-årig Ystadsbo sitter häktad misstänkt för grov misshandel och tre fall av grovt olaga hot. Mannen omhäktades den 25 juli och åklagaren har fram till den 8 augusti på sig att väcka åtal.

En 21-årig man från Tomelilla är dock misstänkt för grövre våldsbrott. I hans fall är han misstänkt för både mordförsök alternativt grov misshandel samt grovt vapenbrott. Han är också misstänkt för tre fall av grovt hot vid samma tillfälle.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Åklagare Helena Lundström säger att 21-åringen är häktad i sin utevaro.

– Det betyder att han också eftersöks utomlands, när man är häktad i sin frånvaro söks man främst inom landets gränser. Så sökningen är nu utökad, säger Helena Lundström till Ystads Allehanda.

Vad som nu händer är att åklagaren ska meddela Ystads tingsrätt när polisen lyckas gripa 21-åringen. Om man inte lyckas gripa honom så blir nästa steg att utreda den 23-åring som suttit frihetsberövad sedan några dagar efter skjutningen, det vill säga i snart två månader.

– Det finns en gräns för hur länge man kan vänta innan man måste gå vidare, när det finns flera misstänkta, säger Helena Lundström.

Läs mer

Ystad

Misshandel: Slog kvinna i ansiktet – för att hon inte hade cigaretter

Oprovocerade misshandeln skedde när kvinnan var ute med hunden.

Ystad

Ombyggnad: Färre p-platser oroar

Parkering byggs om.

Skurup

Skurup: Företagare slår tillbaka: ”Vill plocka politiska poäng”

Företagare känner sig påhoppad med anklagelser om barnarbete

Fotboll

Sjöbo vann med tennissiffror: ”Bränner ändå åtta-tio frilägen”

Sjöbo besegrade FC Hessleholm med 6–0.

Fotboll

Janstorp tog andra raka: ”Det var löjligt bra”

Janstorp dominerade första halvtimmen och vann till slut med 6–3.

Nyheter

Kostnaderna för åskskador slår rekord i år – så här skyddar du dig

Det varma vädret innebär större risk för åskväder, som i sin tur kan föra med sig skador på fastighet och hemelektronik.