Musikkryss med gamla godbitar

Lodrätt 7. Namnet på en kvinnlig stjärna som under andra världskriget sades sympatisera med Tyskland. Maria Gruber Wikström ledde Musikkrysset som under tisdagen lockade en stor publik till Byavången.
Tomelilla • Publicerad 29 september 2009
Vilken succé ! Samlingsrummet på Byavångens Dagcentral var fyllt till bredden när Teaterföreningen och Röda Korset i Tomelilla bjöd på musikkryss och kaffekalas. Bild: Lollo Bark
Vilken succé ! Samlingsrummet på Byavångens Dagcentral var fyllt till bredden när Teaterföreningen och Röda Korset i Tomelilla bjöd på musikkryss och kaffekalas. Bild: Lollo BarkFoto: 

Det tisslades och tasslades mellan deltagarna men frågorna verkade inte ställa till några större problem.

Maria och P-O Nilsson, vid pianot, hade valt melodier från 40-talet och framåt. Melodier som de flesta känner till.

– Den här låten är lite modernare, säger Maria, den var med på Eurovision schlagerfestivalen 1960. Jag vill ha sångerskans förnamn.

Maria är inte bara en jätteduktig konferencier hon kan sjunga också till besökarnas glädje.

– Det här är jättetrevligt, säger Sten och Birgit Molin som lockats till Byavången av sin dotter. Vi kommer absolut att gå hit igen om det blir fler Musikkryss.

Efter krysset, som började klockan 14, var det lagom att ta en eftermiddagsfika som naturligtvis redan förberetts med hembakade kakor. Lollo Bark

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.