Ny fjärrvärmepanna värmer hundratals fastigheter

Med en riktig brandfackla satte Hardy Persson från Tomelilla kommun på torsdagen full fart på den nya pannan på fjärrvärmeverket i Tomelilla.
Tomelilla • Publicerad 28 februari 2002

- Må denna panna värma många frusna hjärtan i Tomelilla, sade Hardy Persson vid den eldfängda invigningen. Ebba Persson bjöd gästerna på invigningsskumpa.BILD: SPRISSE NILSSON" BORDER="0"Ebba Persson bjöd gästerna på invigningsskumpa.BILD: SPRISSE NILSSON Pannan i fjärrvärmeverket, ägt av gotländska intressenter, har kostat nio miljoner kronor. Sven Persson, som representerar dotterbolaget Tomelilla energi AB, berättade i samband med invigningen att intresset för fjärrvärme i Tomelilla varit oväntat stort. Av den anledningen har pannbygget påskyndats. För närvarande har bolaget 160 kunder och många står på kö för att ansluta sig, enligt Sven Persson. Den nya pannan levererar 22 000 megawatt och eldas med flis, salix, bark och spån. Den gamla pannan i fjärrvärmeverket får vara kvar för att kunna kopplas in om det krävs i framtiden. En oljepanna finns som reserv. Efter skål och invigning satte sig gästerna från kommun och entreprenörer som varit engagerade i bygget till bords för att äta ärtsoppa i fjärrvärmeverkshallen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.