Annons

Ny kock tar över Stora hotellets kök

Brist på sysselsättning hemma i Äsperöd gjorde att Martin Lundgren började intressera sig för matlagning redan i 12"13-årsåldern.
Tomelilla • Publicerad 14 januari 2005
Efter åren i England flyttade Martin Lundgren till välkända svenskkrogen Peder Oxe i Köpenhamn. Där stannade han i närmare ett år.
Efter åren i England flyttade Martin Lundgren till välkända svenskkrogen Peder Oxe i Köpenhamn. Där stannade han i närmare ett år.Foto: 

Vi var ett par stycken killar som träffades och lagade mat, berättar Martin Lundgren som en yrkeskarriär senare har börjat jobba som kock i Stora hotellets kök i Tomelilla.

Martin Lundgren har nu återvänt till Äsperöd efter några års jobb utomlands.

Annons

– Jag jobbade i Bristol på en restaurangkedja som specialiserat sig på fransk medelhavsmat, berättar han. Efter åren i England flyttade Martin Lundgren till välkända svenskkrogen Peder Oxe i Köpenhamn. Där stannade han i närmare ett år.

Hemlängtan och önskan att få ett eget ställe att bo på gjorde att han återvände hem. Nu bor han med sin far i Äsperöd.

Hotellets kök som nu åter har en kock som kan profilera restaurangen kommer att ha öppet på kvällarna. Martin Lundgren hoppas att gäster som vill ha något annat än pizza ska hitta hit.

Det blir någon utvald rätt vare kväll och så a la carte.

Får hotellest nye kock själv bestämma äter han helst fisk. Men han erkänner att fisk kan vara lite knepigt att laga till. Det gäller att passa grytorna.

– Fisk överkoker på två sekunder.

Sin grundutbildning fick Martin Lundgren på gymnasiets hantverksprogram som varvade teori med praktik på Ystads Saltsjöbad.

Ulf Mårtensson

0417-125 86

ulf.martensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons