Annons

Ny omsorgschef med rötter i Norrbotten

Hon har ägnat hela sitt vuxna liv åt att flytta sig ner genom landet. Steg för steg har Britt-Louise Lind tuggat sig söderut, från uppväxten i Arvidsjaur i Norrbotten till Tomelilla tätort. Kommunens nya vård- och omsorgschef har haft förmågan att anpassa sig och har lärt sig konsten att trivas.
Tomelilla • Publicerad 11 oktober 2010
Britt-Louise Lind är ny våd- och omsorgschef i Tomelilla.
Britt-Louise Lind är ny våd- och omsorgschef i Tomelilla.Foto: 

Till vänster i entrén, två trappor upp och längst bort i korridoren. Där har hon sitt nya tjänsterum som inte riktigt har blivit så vant att det belamrats med pappersarbete. I vart fall ser skrivbordet relativt välordnat ut.

På en vägg hänger fem inramningar i A4-format. Det står: Helhetstänkande. Resultatinriktning. Tillit. Öppenhet. Glädje.

Annons

– Arbetsglädje borde det stå. Det är de värdegrunder som Tomelilla har antagit och jag tycker det är alldeles utmärkt.

– Även om den största utmaningen är att klara ekonomin tycker jag det är viktigt att betona att allt ska bygga på en vi-anda.

– Vi har en duktig och bra personal och jag vill jobba med att stärka den känslan hos oss alla.

Hon betonar också bemötandet:

– Vi kan inte alltid göra allt för alla men vi kan alltid ha ett gott bemötande.

Det har gått ungefär två månader sedan Britt-Louise Lind började sitt nya jobb. Hon kom från ett liknande uppdrag i Ystad men ansvaret i Tomelilla innefattar fler verksamheter.

– Innan har jag enbart arbetat inom landstingen, Ystad var det första kommunala chefsjobbet och jag upptäckte att jag tyckte det var riktigt roligt.

– Det var en stor skillnad, dels eftersom det är mindre verksamhet men det som framför allt är mest positivt är att det är kortare beslutsvägar i en mer greppbar organisation.

Britt-Louise Lind har 12 enhetschefer under sig i en verksamhet som omfattar cirka 350 anställda. Hon har träffat alla cheferna men inte hunnit med alla "sina" anställda. Men hon har höga förväntningar på dem alla:

– Jag förväntar mig att alla gör sitt allra bästa och framför allt att det finns ett engagemang för jobbet. Det ska vara mera än en födkrok, det ska vara utvecklande för en som människa.

Annons

– Som anställd har man också rätt att känna att man spelar roll, att man får vara med och utveckla verksamheten.

Ett öppet klimat vill hon ska genomsyra allt. Men inte in absurdum.

– Öppenhet menar jag inte som att man måste berätta om sina gräl vid frukostbordet utan sådant som är relaterat till jobba. Det ska vara högt till tak.

När Britt-Louise Lind fick tjänsten var det inte med fackets goda minne. Facket förordade en annan sökande.

– Det är faktiskt första gången jag hör det men det ser jag inte som några problem. Jag är här nu och så här långt har jag en god relation med facket.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Jea Jonsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons