Ny placering för tysk matkedja planeras

Tomelilla kommun fortsätter diskussionerna med tyska livsmedelskedjan Lidl om en etablering i Tomelilla. Enligt den senaste idéskissen byggs matvaruaffären på kommunens mark parallellt med järnvägen.
Tomelilla • Publicerad 14 januari 2002

Det är ett annat läge än i de ursprungliga planerna då Lidl var intresserad av marken där bensinstationen ligger idag i korsningen vid Bo Ohlsson.

Några beslut är dock inte fattade.

- Jag kommer inom den närmaste tiden att ta kontakt med Lidl och de andra berörda fastighetsägarna, säger stadsarkitekt Bengt Alm.

Han säger också att det kan bli snabba besked.

Kommunen har anvisat en plats vid stationen som skulle kunna användas av affärskedjan. Det är området mellan järnvägen och Östra Utfartsvägen.

Enligt planerna som Lidl har presenterat vill företaget bygga en 65 meter lång byggnad på 1 500 kvadratmeter. På tomten ska också rymmas en parkeringsplats med plats för 120 bilar.

Kommunen har sedan tidigare planerat att anlägga en pendlarparkering i anslutning till stationen. För att ge plats åt affären har några parkeringsplatser flyttats och den exakta planeringen av hela området hålls öppen så länge som Lidl inte gett besked. Det är trångt på tomten. Bussarna ska kunna köra in till stationen samtidigt som det ska finnas en infart till affären, som också behöver kunna nås med varor.

Enligt Bengt Alm kan det fortfarande bli aktuellt att bygga en gångtunnel mellan järnvägsområdet och Bo Ohlsson. Tunneln kommer dock endast till stånd om de privata företagen är beredda att bekosta projektet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.