Annons

Ny vuxenutbildning bättre och billigare

Genom att teckna ett nytt avtal gällande SFI, grundläggande vuxenutbildning och gymnasiekurser kommer kommunen att kunna sänka sina kostnader och därmed erbjuda fler Tomelillabor utbildning.
Tomelilla • Publicerad 3 oktober 2010

–Det här känns väldigt bra, säger socialchef Elisabeth Andersson. Förutom den lägre kostnaden får vi ett bredare utbud med närlärande, det vill säga att vi har ämneslärare som undervisar i de olika ämnena, vilket eleverna i Tomelilla uttryckt önskemål om. Tidigare var det mer självstudier och distansutbildning och det är inte lika bra. Men distanskurser finns att tillgå.

Det är Forum Ystad som i februari tar över utbildningen. Företaget har i dag ett samverkansavtal med Simrishamns och Ystads kommuner men har också utrymme för studerande från Tomelilla. Undervisningen kommer att äga rum i Ystad.

Annons

– Det är ett stort plus för eleverna att få tillbringa tiden i den lärande miljön, säger Elisabeth Andersson. En annan fördel är att vi kommer att kunna erbjuda SFI i flera nivåer. Eleven kan alltså gå in i den kurs där kunskapsnivån passar.

SFI undervisningen ska vara flexibel och gå att förena med arbete/praktik.

Antal SFI-elever ligger i dag på mellan 40 och 50 personer/vecka.

Kostnaden för vuxenutbildningen ligger på cirka 2,9 miljoner kronor.

Tomelilla kommun behåller nuvarande ledning och administration.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons