Annons

Nya dagiset invigt

Visserligen tycker de om att klä ut sig och spela teater, personalen på dagiset Magazinet i Onslunda, men i dag tog de till lite extra med clowneri och trolleri.
Tomelilla • Publicerad 15 mars 2003

Då var det nämligen dags för invigning av den nya avdelningen och namndop. Numera går barnen på Holken eller Göken. Om någon såg ett knippe ballonger sväva fritt mot den blå himlen i lördags eftermiddag så kom de från Onslunda. Ett helt knippe i granna färger släpptes nämligen loss efter att banden till personalkooperativets nya avdelning klippts och de nya namnskyltarna avtäckts. -Nu har vi tre lägenheter och vi tänkte fortsätta att flytta in pö om pö längs resten av husraden här. Fast när vi kommer till den sista är det nog dags för oss att öppna ett kooperativ för äldre, sa Marie Nilsson i sitt invigningstal. Hon startade dagiset tillsammans med Ann-Christine Nilsson, Ann-Sofie Leufstedt och Eva Nilsson för 12 år sedan. Det har de inte blivit rika på men de har alla trivts så bra med den anställningsformen att de samtliga är kvar som egna företagare. Dessutom har de numera också två anställda. På Holken och Göken finns det numera 30 platser sedan den nya avdelningens tio platser togs i bruk vid årsskiftet.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons