Nya krögarna satsar på kvällsöppet
När Ulf och Maria Olsson tog över Scilla Gård i Tryde i oktober i fjor var det inte precis mjukstart som gällde. Det fattades kock och kallskänka och serveringstillståndet var inte klart än. Paret som har en nu halvårsgammal son fick sköta det mesta själva under den intensiva perioden fram till jul.
Men nu har man fått tag på både kock och kallskänka och nästa måndag öppnar restaurangen igen för säsongen.
– Det blir ungefär fem man i köket, säger Ulf Olsson som har en bakgrund i byggbranschen.
Och personal behövs för den satsning som paret Olsson nu gör. Förutom lunch kommer man nu också att kunna äta på kvällarna på Scilla gård.
Efter att paret gått den krögarutbildning som krävs har man nu fullständiga rättigheter.
– Folk vill inte äta på kvällen utan att få dricka till, konstaterar Ulf Olsson.
I bed and breakfastdelen finns sex rum men på sikt tänker paret ordna fler. Konferenser är en annan möjlighet, anser Ulf Olsson.
– Vi har redan haft en hel del dagskonferenser och det är något vi vill utveckla mer.
Scilla Gård som fram till början på 2000-talet hette Trydegården har bytt ägare flera gånger på senare år. Före Ulf och Maria Olsson var det Anders Andersson och Marianne Thorgren som drev Scilla Gård.
Ulrika Wangel