Annons

"Öka samarbetet på Österlen"

Tomelilla • Publicerad 12 januari 2005

omelilla kommun vill i samarbete med grannkommunerna skapa nya former för att gemensamt arbeta med marknadsföring, turism, investeringar och utveckling av näringlivet i sydöstra Skåne.

Kommunstyrelsen i Tomelilla beslutade i går att föra fram idéerna och diskutera dem med de övriga kommunerna i området.

Annons

Kommunalrådet Kristina Jönsson (m) och kommunchefen i Tomelilla, Magnus Hultgren, hade från början föreslagit att det skulle bildas ett speciellt bolag för uppgifterna. Men politikerna i kommunstyerlsen enades om att idéerna var det viktiga, inte att det bildades ytterligare ett kommunalt bolag.

– Vi vill inleda ett samarbete. Men vi vill i inledningsskedet inte ha ett bolag, säger Jan-Erik Andersson (s), ledamot i kommunstyrelsen.

Bakgrunden, enligt förslaget, är att resurserna är begränsade och kommunerna tvingas att prioritera vård, skola och omsorg. Då finns det risk för att de så kallat "frivililliga verksamheterna " som turism och marknadsföring får minskade resurser.

"Det är därför nödvändigt att skapa bättre förutsättningar för att dessa verksamheter ska utvecklas-inte avvecklas", skriver Jönsson och Hulgren i underlaget till beslutet i kommunstyrelsen.

Ulf Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons